pancakes

MicrostockGroup Sponsors


Author Topic: FotoSpring i krađa  (Read 4965 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

« on: November 30, 2009, 22:27 »
0
Hi
Neznam koliko se tko od vas sjeća Slovenske firme koja je prodavala RM stok slike ali oni su se ugasili tj. crkli prije godinu i neto dana.
Neki dan sam pričao sa svojom frendicom ilustratoricom koja je tamo zadnjih 5 godina davala svoje ilustracije na prodaju i ono spika 100 bakija u 3 mj i to ako...
Uglavnom nebitno to se tiče cifre.
Malo sam prozujao po Shuteru i nađem par ilustracija za koje sam pomislio da je ba njen stil i poaljem joj to mailom tih par screen shotova.
Kae ona su to njene ilustracije.
Idem potraiti pod oldest first od te "osobe" koja je upladala ilustracije od moje frendice kao da su njene i oko 130 ilustracija ulodano ukomadu.
Famozni "genijalni" upload autor na Shuteru se zove JASNA, a u smo portfoliju ima cca 4200 to fotki to ilustracija i odmah se moe zaključiti da nisu potekli od istog autora.
Ako ste ikad imali posla s tom bivom Slovenskom RM agencijom provjerite ovaj port na Shuteru da se slučajno vae fotke ne nalaze tu.

http://www.shutterstock.com/results.mhtml#gallery_id=180742&page=1

Od moje frendice fotke počinju s ID 14.000.000 i neto i sve su uplodane valda ftpom ukomadu.
A po mojim fotkama koje su oko ID 14 miliona ispada da su uplodane oko 3 mjeseca prole godine.
U sedmom mjesecu te godine javlja se lik mojoj frendici sa spikom jel ima jo ilustracija i da će od sad isplata biti skoro svaki mjesec a ova uopće nema pojma da lik to dila već 3-4 na Shuteru bez njenog znanja, a ona rekla da ne i da nebi se vie snjima igrala jer malo zarađuju, jo joj prodao spiku kako su sad oni u EU i da trebaju prilagodit nove račune i sl. ludorije i to prodaje spiku kad mu je već firma ugaena tj taj Makro Slovenski stok. to je jo gore prola je i cijela jedna godina + ono od prije spomenuto i taj famozni autor JASNA dila njene ilustracije na shuteru, a nije dobila ni lipe od toga?!?!

Prije par dana sam upisao frendicu na Shuter prola je s 10/10 ilustracija od prve i rekao joj da stavlja ono to hoće to joj je off na shuter, a ne da joj neka ua dila njene ilustracije umjesto nje i bez njenog znanja.

Neznam da li ste skuili ovo bi bio bum i za novine kako propala Slovenska MakroStok agencija iz očaja prodaje fotke i ilustracije njezinih bivih autora bez njihovog znanja na mikrostoku!!!!!!!!!!

Pomogao sam joj da napie pismo Shuteru da te onaj gore link izbrie, (lobotomira to bi ja napravio) to se očekuje valda sad iz dana u dan, pa eto provjerite jel ima tamo i vaih uradaka dok je taj akaunt jo iv.

Na drugim stokovima nisam ni traio val je i to bilo previe za te busmismenj lofence jer sam vidio da su za ključne riječi totalni papci, mam se vidi da je neka tajnica uplodala ukradenu galeriju bez svog znanja.

- Ako neko ima force i elje nek ovo prevede i na engleski jer mislim da bi i tu bilo zanimljivo pod nazivom Debakl malih Makrostokova, pogotovo oko novih pacijenata na forumu koji njondraju oko mikrostoka, a ja fakat nemam force.
« Last Edit: November 30, 2009, 22:56 by Suljo »


« Reply #1 on: November 30, 2009, 22:52 »
0
Zasto se ne posavjetujete sa advokatom?

Kone

« Reply #2 on: November 30, 2009, 23:16 »
0
Zasto se ne posavjetujete sa advokatom?

Kone

Nije do mene stvar jer nisu moje ilustracije nego od moje frendice, a ja sam joj samo otvorio oči to se deava bez njenog znanja. Sad na njoj je da odluči to će dalje. Mislio sam i na advokata al kako sad utjerat profit koji je ta osoba napravila kad vie nije pravna osoba neg je na huteru ko fizička? Poslala je pismo jučer, najvie to uter moe napraviti je da promptno reagira i zamrzne ili zaplijeni ta sredstva od te osobe od prijanjeg mjeseca.
A stvar je da ta osoba na Shuteru ima fotke i ilustracije od raznoraznih autora moda čak i poneku svoju, a mislim da se ne moe od utera sad trait da ti isplate sve ono to je ta osoba retrogradno zaradila od tvojih ilustracija.

A ako bi htio i tuit tu RM Slovensku FotoSpring agenciju na slovenskom sudu to nemoe vie jer nepostoji, jer je bankrotirala... fiju nema je vie al postoje osobe koje imaju tvoje fotke i ilustracije u svojoj bazi tamo i dilaju ih na raznoraznim stokovima, na način kao to klinci podrpaju s Torenta i kroz debilne blogove prelinkaju na svoje debilne Rapid i ostale Megasherove.
Ali ovdje je stvar to su oni bili ko fol MAKROSTOK a ne neki blog klinci bez mozga.
Moe jediono otić u Sloveniju i tog lika roknit bejzbol palicom u koljeno ak već nemoe nekako proverat gun i pitat ga di je jo posijao tvoje uratke i čija baba je njuferica.
« Last Edit: November 30, 2009, 23:39 by Suljo »

« Reply #3 on: December 01, 2009, 11:01 »
0

Nije do tebe?!?
kako sam ja razumio, da tu ima i tvojih slika?
Who cares ako nije "pravna osoba", OSOBA postoji i ilegalno zaradjuje pare od vasih slika ili ilustracija.
Nemozete tjerati FotoSpring jer oni kao firma nemaju nista sa ovim. Ja nekazem da mozda ta osoba nije bila vlasnik ili sto drugo ali to nije fer da se kiti vasim perjem.
Nemozete ni od Suttera traziti da vam isplati jer oni nisu policija ili sud. Oni mogu u najgorem slucaju suspendirati account.
To je krada Suljo, zamisli ja uzmem tvoju sliku i prodajem je pod mojim imenom.?!?
Neko to bar mora zaustaviti ako ne naplatiti nazad odstetu.
Ja vam zelim sve najbolje.
Javi sta se desilo

Kone

« Reply #4 on: December 07, 2009, 17:15 »
0
Eto čiča miča gotova je priča  ;D
Zamozni autor Jasna je utnuta sa utera.


 

Sponsors

Mega Bundle of 5,900+ Professional Lightroom Presets

Microstock Poll Results

Sponsors

3100 Posing Cards Bundle