Microstock Photography Language Specific Boards > Balkan / EX Yugoslavia

FotoSpring i krađa

(1/1)

Suljo:
Hi
Neznam koliko se tko od vas sjeća Slovenske firme koja je prodavala RM stok slike ali oni su se ugasili tj. crkli prije godinu i nešto dana.
Neki dan sam pričao sa svojom frendicom ilustratoricom koja je tamo zadnjih 5 godina davala svoje ilustracije na prodaju i ono spika 100 bakija u 3 mj i to ako...
Uglavnom nebitno što se tiče cifre.
Malo sam prozujao po Shuteru i nađem par ilustracija za koje sam pomislio da je baš njen stil i pošaljem joj to mailom tih par screen shotova.
Kaže ona su to njene ilustracije.
Idem potražiti pod oldest first od te "osobe" koja je upladala ilustracije od moje frendice kao da su njene i oko 130 ilustracija ulodano ukomadu.
Famozni "genijalni" upload autor na Shuteru se zove JASNA, a u smo portfoliju ima cca 4200 što fotki što ilustracija i odmah se može zaključiti da nisu potekli od istog autora.
Ako ste ikad imali posla s tom bivšom Slovenskom RM agencijom provjerite ovaj port na Shuteru da se slučajno vaše fotke ne nalaze tu.

http://www.shutterstock.com/results.mhtml#gallery_id=180742&page=1

Od moje frendice fotke počinju s ID 14.000.000 i nešto i sve su uplodane valda ftpom ukomadu.
A po mojim fotkama koje su oko ID 14 miliona ispada da su uplodane oko 3 mjeseca prošle godine.
U sedmom mjesecu te godine javlja se lik mojoj frendici sa spikom jel ima još ilustracija i da će od sad isplata biti skoro svaki mjesec a ova uopće nema pojma da lik to dila već 3-4 na Shuteru bez njenog znanja, a ona rekla da ne i da nebi se više snjima igrala jer malo zarađuju, još joj prodao spiku kako su sad oni u EU i da trebaju prilagodit nove račune i sl. ludorije i to prodaje spiku kad mu je već firma ugašena tj taj Makro Slovenski stok. Što je još gore prošla je i cijela jedna godina + ono od prije spomenuto i taj famozni autor JASNA dila njene ilustracije na shuteru, a nije dobila ni lipe od toga?!?!

Prije par dana sam upisao frendicu na Shuter prošla je s 10/10 ilustracija od prve i rekao joj da stavlja ono što hoće što joj je off na shuter, a ne da joj neka šuša dila njene ilustracije umjesto nje i bez njenog znanja.

Neznam da li ste skužili ovo bi bio bum i za novine kako propala Slovenska MakroStok agencija iz očaja prodaje fotke i ilustracije njezinih bivših autora bez njihovog znanja na mikrostoku!!!!!!!!!!

Pomogao sam joj da napiše pismo Shuteru da te onaj gore link izbriše, (lobotomira to bi ja napravio) što se očekuje valda sad iz dana u dan, pa eto provjerite jel ima tamo i vaših uradaka dok je taj akaunt još živ.

Na drugim stokovima nisam ni tražio val je i to bilo previše za te busmismenj šlofence jer sam vidio da su za ključne riječi totalni papci, mam se vidi da je neka tajnica uplodala ukradenu galeriju bez svog znanja.

- Ako neko ima force i želje nek ovo prevede i na engleski jer mislim da bi i tu bilo zanimljivo pod nazivom Debakl malih Makrostokova, pogotovo oko novih pacijenata na forumu koji njondraju oko mikrostoka, a ja fakat nemam force.

Kone:
Zasto se ne posavjetujete sa advokatom?

Kone

Suljo:

--- Quote from: Kone on November 30, 2009, 22:52 ---Zasto se ne posavjetujete sa advokatom?

Kone

--- End quote ---

Nije do mene stvar jer nisu moje ilustracije nego od moje frendice, a ja sam joj samo otvorio oči što se dešava bez njenog znanja. Sad na njoj je da odluči što će dalje. Mislio sam i na advokata al kako sad utjerat profit koji je ta osoba napravila kad više nije pravna osoba neg je na šhuteru ko fizička? Poslala je pismo jučer, najviše što Šuter može napraviti je da promptno reagira i zamrzne ili zaplijeni ta sredstva od te osobe od prijašnjeg mjeseca.
A stvar je da ta osoba na Shuteru ima fotke i ilustracije od raznoraznih autora možda čak i poneku svoju, a mislim da se ne možeš od Šutera sad tražit da ti isplate sve ono što je ta osoba retrogradno zaradila od tvojih ilustracija.

A ako bi htio i tužit tu RM Slovensku FotoSpring agenciju na slovenskom sudu to nemožeš više jer nepostoji, jer je bankrotirala... fiju nema je više al postoje osobe koje imaju tvoje fotke i ilustracije u svojoj bazi tamo i dilaju ih na raznoraznim stokovima, na način kao što klinci podrpaju s Torenta i kroz debilne blogove prelinkaju na svoje debilne Rapid i ostale Megasherove.
Ali ovdje je stvar što su oni bili ko fol MAKROSTOK a ne neki blog klinci bez mozga.
Možeš jediono otić u Sloveniju i tog lika roknit bejzbol palicom u koljeno ak već nemožeš nekako prošverat gun i pitat ga di je još posijao tvoje uratke i čija baba je njuferica.

Kone:

Nije do tebe?!?
kako sam ja razumio, da tu ima i tvojih slika?
Who cares ako nije "pravna osoba", OSOBA postoji i ilegalno zaradjuje pare od vasih slika ili ilustracija.
Nemozete tjerati FotoSpring jer oni kao firma nemaju nista sa ovim. Ja nekazem da mozda ta osoba nije bila vlasnik ili sto drugo ali to nije fer da se kiti vasim perjem.
Nemozete ni od Suttera traziti da vam isplati jer oni nisu policija ili sud. Oni mogu u najgorem slucaju suspendirati account.
To je krada Suljo, zamisli ja uzmem tvoju sliku i prodajem je pod mojim imenom.?!?
Neko to bar mora zaustaviti ako ne naplatiti nazad odstetu.
Ja vam zelim sve najbolje.
Javi sta se desilo

Kone

Suljo:
Eto čiča miča gotova je priča  ;D
Zamozni autor Jasna je šutnuta sa Šutera.

Navigation

[0] Message Index

Go to full version