Microstock Photography Language Specific Boards > Balkan / EX Yugoslavia

New forum area for those with Balkan / Ex Yu languages

<< < (7/7)

borg:
Hvala Suljo!


Uff!

Ali kad se sjetim svih onih verifikacija, pa promjene kartice na USD nisam baš od akcije za tu konverziju....

Meni je nedavno legla lova sa SS-a na MB u USD i konvertirana u EUR...
Probat ću izračunat gubitak na konverziji za taj dan pa objavim ovdje...

Pozdrav!

Suljo:
gubiš 2-3% na toj dodatnoj konverziji.
Sad ako ti je 2-3% od 100-200 bakija onda neizgleda puno al ako narasteš na par somova onda to ispadne i malo ozbiljnija cifra.
Ako fakat nemaš nikakav income u EURima onda ti je bolje što prije presvićat MB acc.
U isto vrijeme ugasiš u banci EUR acc da ne naplaćaš "famozno" održavanje računa i otvoriš obični dolarski.

Dreamframer:
Meni sajtovi uplacuju u dolarima, a MB ih konvertuje u evre, i evre mi uplati na devizni racun u banci. E sad, sto se tice konverzije dolara u evre MB mi ih menja po povoljnijoj tarifi nego da ih menjam ovde u menjacnici, a kamoli u banci. Opet, ako hocu da te evre pretvorim u dinare, banka mi opet uzme proviziju.... Ali mislim da ne vredi da se nesto cimam oko toga, jer mislim da par procenata vise ili manje nece da mi promeni zivotnu situaciju. Bolje bi bilo da mnogo vise slika prodajem..... a to povlaci da bi onda slike trebale da mi budu mnogo bolje...itd itd ;D

Suljo:

--- Quote from: Whitechild on September 27, 2009, 18:07 ---Meni sajtovi uplacuju u dolarima, a MB ih konvertuje u evre, i evre mi uplati na devizni racun u banci. E sad, sto se tice konverzije dolara u evre MB mi ih menja po povoljnijoj tarifi nego da ih menjam ovde u menjacnici, a kamoli u banci. Opet, ako hocu da te evre pretvorim u dinare, banka mi opet uzme proviziju.... Ali mislim da ne vredi da se nesto cimam oko toga, jer mislim da par procenata vise ili manje nece da mi promeni zivotnu situaciju. Bolje bi bilo da mnogo vise slika prodajem..... a to povlaci da bi onda slike trebale da mi budu mnogo bolje...itd itd ;D

--- End quote ---

Eh sad ću ispasti ko MBov maneken...
U stvari kod tebe je ista stvar ko kod Borga. Bez obzira na povoljniju MBovu konverziju od bilo koje banke ipak imaš još jednu dodatnu konverziju.  ;)
Oko tvoje životne situacije sam ti nespretno odgovorio u postu od nekog lika koji ima sve
blog, stock, bla bla al nebi ništa radio. Tamo sam ti pokušao reći da ti je veća prilika to što sad imaš više slobodnog vremena da to iskoristiš u fotkanje ili crtanje. (Maltene sam ti htio reći da probudiš Jurija u sebi)
Pogledaj port od MatkeVarijatke od njenih početaka do sada bit će ti sve jasno. Ženskica nije neki lumen fakat mi se čini ko da je šljakala u nekom bezimenoj foto radnjici koja fotka ekipu za dokumente ono AKA Foto Išijas, a u kroničnom nedostatku mušterija je pofotkala to što joj je u portu. Napravi si neki basic setap i deri samo količinu bez obzira koliko ti to debilno izgledalo, pusti arti fari spike ekipi na flikeru.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version