pancakes

MicrostockGroup Sponsors


Author Topic: Nikon D7000 sensor problem  (Read 5364 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

« on: December 04, 2010, 02:40 »
0
I wanted buy new D7000.
As on some forums I red about video hot spots problem I wanted to be sure if it was only firmware problem. Response is NO. The sensor is completely crap. I checked 3 different, new,  cameras in 3 different shops and results were the same. There were dozens of dead or hot pixels, majority red.
Test conditions:
Manual setting, ISO 6400, Speed 1 second, cover on lens - image normally should be completely black
Image taken in the same condition with my old cameras : max 2 pixels


« Reply #1 on: December 04, 2010, 17:37 »
0
I wanted buy new D7000.
As on some forums I red about video hot spots problem I wanted to be sure if it was only firmware problem. Response is NO. The sensor is completely crap. I checked 3 different, new,  cameras in 3 different shops and results were the same. There were dozens of dead or hot pixels, majority red.
Test conditions:
Manual setting, ISO 6400, Speed 1 second, cover on lens - image normally should be completely black
Image taken in the same condition with my old cameras : max 2 pixels

Hmm, that sounds scary. Hopefully you "just" picked 3 lemons otherwise Nikon has to recall their new line...


 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
20 Replies
16397 Views
Last post November 15, 2010, 10:39
by bunhill
10 Replies
4576 Views
Last post March 31, 2012, 20:27
by LSD72
Nikon D7000

Started by WarrenPrice « 1 2  All » Cameras / Lenses

31 Replies
7069 Views
Last post September 26, 2012, 16:28
by stockastic
3 Replies
2478 Views
Last post October 15, 2013, 08:25
by shotupdave
Nikon D610 - Dirty sensor

Started by Beppe Grillo Nikon

22 Replies
9495 Views
Last post June 24, 2016, 13:02
by BikeTourist

Sponsors

Microstock Poll Results