MicrostockGroup Sponsors

Envato Elements

Author Topic: Featurepics: new watermark gives large thumbs away  (Read 10440 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

« on: July 18, 2010, 09:44 »
0
By coincidence submitting a number of isolated over white shots, I noticed on Featurepics that there is only one watermark left at the right bottom. That mark mostly falls totally in the white space and takes 5 secs to get rid off. In most over whites, there is nothing at all at the far right bottom.

You can add an additional watermark (a few extra clicks per image, pita) but that is... in the far left top corner. Same remark.

Example are here and here (not my shots), and here (mine). Even if the isolated image is quite filled, it's still easy to clone out. Even the non-isolated ones are very easy to clone: here.

I don't mind keep uploading on FP as a way of support, but this new "watermark" is just giving away large "thumbs" (450px, more than enough for web use) for nothing. There should be an extra clear watermark on the center, that works both on high and low key images.
It's obvious that FP is struggling at the moment and that they need more site visitors, but this is certainly not the way to do it.

I left LO long before it collapsed because their watermark on high key images was invisible and they refused the address the issue despite many forum messages. This might be a reason to leave FP asap. I emailed them about it and I expect a fast reply.

This job took me 44 sec:

« Last Edit: July 18, 2010, 10:17 by FD-regular »


« Reply #1 on: July 18, 2010, 12:05 »
0
I agree

« Reply #2 on: July 18, 2010, 12:36 »
0
I agree


Hello Dreamframer!

We have 3 watermarks:
- a light one to protect dark images
- a dark one to protect light images
- an additional watermark (Please check " Add an additional watermark " link on the "Edit Image" screen)

I added the additional watermark for you to check:

http://www.featurepics.com/online/Office-Worker-Getting-Loud-Instructions-1559923.aspx
http://www.featurepics.com/online/Confident-Professional-Construction-Site-1559915.aspx
http://www.featurepics.com/online/Exotic-Park-Entrance-1545224.aspx


Thank you, Elena.





The "additional watermark" option can be set as default for all new images.
« Last Edit: July 18, 2010, 12:45 by Elena »

« Reply #3 on: July 18, 2010, 12:47 »
0
Elena, is it new that we can change the watermarks?

This image: http://www.featurepics.com/FI/Thumb300/20070621/Colorful-Envelope-357889.jpg
is an example that requires protection. I've just edited it and it will look like this:
http://www.featurepics.com/FI/Thumb300V/20070621/Colorful-Envelope-357889.jpg
( I hope the links will work)

123RF allowing us to position the WM is the only thing I like there. The best site for real WMs in Shutterpoint, because you can upload your own watermarks and choose the one that you consider more suitable for each image.  There are limited positions for them (top/center/bottom) but not much of an issue if you design several ones to cover the required area.

PS: I have done some testing and often a WM with emboss seems to work better.

« Reply #4 on: July 18, 2010, 12:55 »
0
Elena, is it new that we can change the watermarks?

This image: http://www.featurepics.com/FI/Thumb300/20070621/Colorful-Envelope-357889.jpg
is an example that requires protection. I've just edited it and it will look like this:
http://www.featurepics.com/FI/Thumb300V/20070621/Colorful-Envelope-357889.jpg
( I hope the links will work)

123RF allowing us to position the WM is the only thing I like there. The best site for real WMs in Shutterpoint, because you can upload your own watermarks and choose the one that you consider more suitable for each image.  There are limited positions for them (top/center/bottom) but not much of an issue if you design several ones to cover the required area.

PS: I have done some testing and often a WM with emboss seems to work better.


Madelaide, it is not a new option. The option has been added long time back. May be I need to change the color of the link to red. Some Authors have the option as default.

http://www.featurepics.com/online/Colorful-Envelope-Picture357889.aspx

Thank you, Elena.

« Reply #5 on: July 18, 2010, 13:02 »
0
Madelaide, it is not a new option. The option has been added long time back. May be I need to change the color of the link to red. Some Authors have the option as default.

http://www.featurepics.com/online/Colorful-Envelope-Picture357889.aspx


Elena, then I missed that option completely. Where can I set it as a default? Will the new default affect all existing images?

That file is an example of one that can be easily edited, I hope the updated version will at least make things more difficult for an infractor.

« Reply #6 on: July 18, 2010, 13:08 »
0
Madelaide, it is not a new option. The option has been added long time back. May be I need to change the color of the link to red. Some Authors have the option as default.

http://www.featurepics.com/online/Colorful-Envelope-Picture357889.aspx


Elena, then I missed that option completely. Where can I set it as a default? Will the new default affect all existing images?

That file is an example of one that can be easily edited, I hope the updated version will at least make things more difficult for an infractor.

Madelaide, I added more "color" to the link.
And I will leave a message for everybody to pay attention to this link.
I will set this option for you.

« Reply #7 on: July 18, 2010, 13:56 »
0
stopped the uploading at FP long time ago, no sales! :P

« Reply #8 on: July 18, 2010, 14:05 »
0
I can't reply right now since I have a situation (it's no easy to work remotely with people spread out over 3 continents) but the default watermark was fine 1-2 years ago. It's a fact that that watermark changed under the radar to virtually nothing (I'm not that often on FP as on SS) and now of course, in an effort of damage control, it's brought back as an option. Feels a bit like the BP oil spill.

The fact also stays that we weren't informed about that drastic change, and our images have been exposed (for how long?) to the sharers. The reason to stay on FP was largely out of sympathy. Certainly not for the income. If that sympathy and trust is broken in a way, reparation will be difficult, and there is nothing to keep us there.

The new central watermark is much better.  ;D (it took me 1min 12sec to get rid of it).

« Last Edit: July 18, 2010, 14:20 by FD-regular »

« Reply #9 on: July 18, 2010, 14:29 »
0
The new central watermark is much better.  ;D (it took me 1min 12sec to get rid of it).
You evil!   ;D

« Reply #10 on: July 18, 2010, 15:38 »
0
Well, you can clone-out every watermark if you want, but I didn't notice this additional one.
Thanks Elena!!
Could you please explain how to make this additional watermark to be there by default?

« Reply #11 on: July 18, 2010, 16:13 »
0
It will take too long to add the additional watermark to all the images that require it.  Can we apply it to all our portfolio?

« Reply #12 on: July 18, 2010, 16:18 »
0
Well, you can clone-out every watermark if you want

Not in one minute. The problem is the worst with overwhites and some illustrations because the two main watermarks are in the top left and bottom right corner where there is normally nothing. The SS watermark for instance goes 2/3 all over the center (you can adjust it a bit so save the eyes). The peripheral watermarks are useless for part of the images. I would have liked to have the 2007 watermark back based on the old logo.

I can imagine the buyers don't like a big fat watermark for their comps. That's not my problem. In that case they just should buy a small 1$ volume sale version for the mock-up. They will spend much more calling and meeting their customers. But whatever, I'm slowly making up my mind. Goodnite by the Fab4

« Reply #13 on: July 18, 2010, 16:23 »
0
Well, you can clone-out every watermark if you want, but I didn't notice this additional one.
Thanks Elena!!
Could you please explain how to make this additional watermark to be there by default?
My fault I didn't make it more obvious.
I am rerendering "isolated images" as we speak.
Then I will proceed with the rest of the portfolio.

« Reply #14 on: July 18, 2010, 16:26 »
0
It will take too long to add the additional watermark to all the images that require it.  Can we apply it to all our portfolio?
I will rerender thumbs. It will take a few days.

« Reply #15 on: July 18, 2010, 16:32 »
0
Thanks Elena! That's really kind of you. It always amazes me how promptly you react to our requests. :)

sc

« Reply #16 on: July 18, 2010, 17:12 »
0
Elena,
I actually e-mailed you about this a while back and you replied that my account would be set up to add the additional watermark by default - I just uploaded some test images and it still is not set up that way I must still do it manually. And I am currently going through my images one by one to add it to all images.

Thanks
scukrov

« Reply #17 on: July 19, 2010, 01:38 »
0
Elena,
I actually e-mailed you about this a while back and you replied that my account would be set up to add the additional watermark by default - I just uploaded some test images and it still is not set up that way I must still do it manually. And I am currently going through my images one by one to add it to all images.

Thanks
scukrov
Steve, I ftp(ed) an image   -  it has all watermarks you requested. You can check "My New Images" - please delete my test image.
Are you using your FTP account? Hope you do.
And, as I said, the re-rendering process is on the way.

sc

« Reply #18 on: July 19, 2010, 03:07 »
0

[/quote]
Steve, I ftp(ed) an image   -  it has all watermarks you requested. You can check "My New Images" - please delete my test image.
Are you using your FTP account? Hope you do.
And, as I said, the re-rendering process is on the way.
[/quote]

It's there on your test image but not on the ones I uploaded.
Steve

« Reply #19 on: July 19, 2010, 03:54 »
0

Steve, I ftp(ed) an image   -  it has all watermarks you requested. You can check "My New Images" - please delete my test image.
Are you using your FTP account? Hope you do.
And, as I said, the re-rendering process is on the way.
[/quote]

It's there on your test image but not on the ones I uploaded.
Steve
[/quote]
Steve, are you using your FTP ACCOUNT? Seems like not...
« Last Edit: July 19, 2010, 04:28 by Elena »

sc

« Reply #20 on: July 19, 2010, 13:52 »
0
I don't often use FTP - since I'm not often uploading large batches.

« Reply #21 on: July 19, 2010, 17:02 »
0
I don't often use FTP - since I'm not often uploading large batches.
It is OK. I will release the changes for the "upload form" this week.
Thank you, Elena.


 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
2 Replies
4988 Views
Last post September 26, 2009, 16:25
by designalldone
4 Replies
2072 Views
Last post January 15, 2010, 14:12
by RT
9 Replies
3466 Views
Last post December 01, 2010, 16:05
by Anita Potter
7 Replies
3445 Views
Last post April 04, 2011, 10:22
by tab62
2 Replies
2115 Views
Last post March 17, 2016, 03:41
by skyfish

Sponsors

Microstock Poll Results