pancakes

MicrostockGroup Sponsors

Envato Elements

Author Topic: Erased keywords come back on reload in submission page  (Read 745 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

« on: December 22, 2018, 22:24 »
0
Ive come across a fairly annoying bug (to me at least) that i can replicate.

Due to LR not exporting keywords in priority order it means i have to manually paste in my keywords on uploaded images again before submission.  These images obviously have alphabetical keywords by default.

On a sumission page if i select all images on a page, then "erase all keywords" and click save it works - keywords are cleared for all media on that page.
BUT it seems to only be valid for that session - if i close the browser tab, reload and go back into the page all those erased keywords have now come back (or worse, auto generated ones).

Is this intended behaviour or is there any work around?

Im having issues generally submitting multiple files at once (especially video) where ive just noticed some videos i have the first of a batch has the correct, pasted keywords, the others seem to have auto.  A fish farm is keyworded "circuit,computer,board,electronics" etc when i clearly didnt add it as that.

 Ive just spent a merry few hours deleting and dragging keywords to fix the obvious ones but fairly sure id have missed a lot.

So in short 3 questions:

(i) is the erased keywords returning on a reload meant to happen or is it a bug?  Is there a workaround?

(ii) What is the correct procedure for selecting say 4 files, applying the same pasted keywords to all (and removing the ones originally there) and submitting that batch?

(iii) Is there a way to completely change all keywords on an already accepted file by pasting in again?  I can only see the box to alter the order and delete specifics not completely re keyword?  Or is the only option to delete and re-add (not a great option with my 512kbps upload speed)?


« Reply #1 on: December 22, 2018, 23:45 »
0
For 1 and 2 I would say that #1 is not a bug, it happens to me as well and I think maybe it's designed to happen if you make the "mistake" to erase the autogenerated keywords. I'm interested in the second one! What I do is to copy and paste but it can be a waste of time if you have lots of files with the same keywords


« Reply #3 on: December 23, 2018, 23:52 »
0
Thanks for that - at least its not anything im doing obviously wrong.

Ive got another issue which seems to crop up intermittently, presumably due to my workflow as well.
If when selecting multiple files i clear keywords, paste the new ones then select Yes/No for release sometimes the new keywords get ignored and old ones remain.  This is how ive submitted a fair few images with incorrect and auto keywords over the last few months.
Its not consistent though and i cant replicate currently as im stuck on a boat for a few days.


 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
27 Replies
5398 Views
Last post May 15, 2014, 02:57
by ravens
5 Replies
2674 Views
Last post March 18, 2014, 23:01
by calcaneus10
6 Replies
2156 Views
Last post September 11, 2015, 19:04
by FlowerPower
132 Replies
17686 Views
Last post December 12, 2017, 05:01
by Ilyas
8 Replies
2091 Views
Last post November 25, 2017, 11:51
by Shelma1

Sponsors

Microstock Poll Results