MicrostockGroup Sponsors


Author Topic: Glitch at Fotolia?  (Read 7328 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ianhlnd

  • tough men are pussys
« on: May 04, 2007, 22:40 »
0
I don't know yet if this is a glitch or some new policy I haven't read.  Just got a 2 cent commission at FT.  I've queried their support for clarification, believing this is a glitch.  It was standard sized pic, sold for 1,00,  normal commis is .35, account credited .02.

You may want to check your stats with this site in case you're getting the same problem.


« Reply #1 on: May 04, 2007, 22:58 »
0
Lately, Fotolia's site has been behaving more strangely than ever for me and many others.  I hope they get their act together soon and update to a dependable, reliable, modern server system, for everyone's sake, buyers and sellers alike !!   ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???

« Reply #2 on: May 04, 2007, 23:05 »
0
Are you sure it isn't a referral sale?

Fotolia seems to be riddled with every glitch known to man lately.  Makes me extremely wary about uploading to them anymore.

« Reply #3 on: May 05, 2007, 02:40 »
0
The latest one is that on my approved images after may 1st the watermark is missing

Olga

« Reply #4 on: May 05, 2007, 06:58 »
0
No watermark on my latest approved either.

Inger

« Reply #5 on: May 05, 2007, 06:58 »
0
The latest one is that on my approved images after may 1st the watermark is missing

Olga

Thanks for pointing this out -- same for me - watermark missing on latest approved ones.

« Reply #6 on: May 05, 2007, 07:04 »
0
On the other hand, the latest approved don't show up in my portfolio yet. Maybe that's why there's no watermark yet?

« Reply #7 on: May 05, 2007, 10:45 »
0
Mine have turned green, still no watermark

Olga

« Reply #8 on: May 06, 2007, 12:20 »
0
You are right. Mine are online without watermarks too.

Inger

« Reply #9 on: May 06, 2007, 12:29 »
0
Some of my latest are showing up in the search (approved 4/30), and don't have a freakin' watermark.  Grrr.   >:(  However, images approved on 4/29 do show a watermark.

« Reply #10 on: May 07, 2007, 13:56 »
0
Mine from this weekend too.  You'd think it would be fixed by now.  Also these photos show up in My Photos as still pending.

« Reply #11 on: May 07, 2007, 14:58 »
0
....none of you have yet to have the problem I had there.....  I'm waiting to hear that one turn up.....     
   My problem repeatedly happened and I was never given a reason for it. I finally deleted my images.   8) -tom
« Last Edit: May 07, 2007, 21:11 by a.k.a.-tom »

« Reply #12 on: May 07, 2007, 17:46 »
0
Three images approved yesterday still show the yellow sign.  I haven't tried the search to see if they come up.

Regards,
Adelaide

tln

« Reply #13 on: May 08, 2007, 23:00 »
0
Concerning non watermarked new images, I sent them a note and get the following reply :
We are aware of this problem and will soon have it fixed

« Reply #14 on: May 08, 2007, 23:18 »
0
On FT forum yesterday:
Peter Moran
Messages:  4
    Moderator
 
05/07/2007 8:25 am
     
 Hi Fotolians!

at the moment we are checking missing watermarks on the recently approved images. This procedure makes it mandatory to send those images through our selection tool again. The approved images will of course remain approved, and the orange status button will change back to green once the watermark is done. Thank you all for your understanding!

 
 

« Reply #15 on: May 09, 2007, 01:53 »
0
I heard about 30000 are affected.

« Reply #16 on: May 09, 2007, 07:05 »
0
Ya.. about 75 of my images are back to being orange....  ::)


« Reply #17 on: May 09, 2007, 07:16 »
0
and it may take up to three days to get it fixed... .  :-\

ianhlnd

  • tough men are pussys
« Reply #18 on: May 09, 2007, 14:39 »
0
Well, I got my original problem fixed, in the meantime the same photo was downloaded and it came up with the same 2 cent commission.  The folks at fotolia are on it. 

In a way, I think that's a good sign, does it mean growing pains?  All the other sites have experienced some problem or the other over the past couple years.

« Reply #19 on: May 09, 2007, 18:01 »
0
I read people at the forum saying their images are with the yellow sign yet they get views and sold.  Maybe these lucky ones are those that had become green and then returned to yellow, so perhaps the search engine had already indexed them.  Mine however do not even return in searches.

Regards,
Adelaide

dbvirago

« Reply #20 on: May 10, 2007, 08:18 »
0
Hard to say what is going on. Images uploaded today are approved (green). Some of them from yesterday are and some aren't.  Then they are yellow back to the 3rd.

« Reply #21 on: May 10, 2007, 11:31 »
0
currently fotolia has a "we're down and working on the problem" message instead of my phtographer's page.

dbvirago

« Reply #22 on: May 10, 2007, 11:39 »
0
For me, the page is up, but the second batch I uploaded this morning has disappeared.

ok, Now it's getting off the scale, even for Fotolia. the disappearring batch, which I never had the opportunity to categorize or finalize - I just got an email rejecting two of them.

I'd send a note to support, but the one that I sent last week came back with a response that I should wait until the weekend because traffic woiuld be slower.

they are swiftly approaching the more trouble than worth category
« Last Edit: May 10, 2007, 12:01 by dbvirago »

« Reply #23 on: May 10, 2007, 17:56 »
0
My approved images now show the green sign, but watermarks are still not showing.

Regards,
Adelaide

dbvirago

« Reply #24 on: May 10, 2007, 17:59 »
0
Yes, all of mine just flipped to green in the last few minutes. I still have two batches missing. Not sure about watermarks yet.

GWB

« Reply #25 on: May 10, 2007, 19:06 »
0
I had a batch that were approved sitting on orange for a long time this week.  They all finally are green now.  No watermarks on them yet.

G~

dbvirago

« Reply #26 on: May 10, 2007, 19:28 »
0
All the old images that turned green have the watermark. One of the missing batches showed up without the watermarks. The older missing batch is still missing.

Response from support,
we're working on it



« Reply #27 on: May 10, 2007, 19:46 »
0
mine flipped to green (was green then went to yellow) -- still no watermark

« Reply #28 on: May 11, 2007, 00:29 »
0
Same here, they turned green last night, no watermarks :(

Olga

« Reply #29 on: May 11, 2007, 17:50 »
0
Still no watermarks.

The latest one is not showing in searches either (the ones before it are).

Regards,
Adelaide


 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
5 Replies
2627 Views
Last post October 14, 2013, 14:50
by djpadavona
5 Replies
2477 Views
Last post March 29, 2016, 03:41
by Dumc
2 Replies
1597 Views
Last post November 09, 2017, 09:28
by cthoman
3 Replies
2209 Views
Last post March 22, 2018, 23:01
by helloitsme
2 Replies
1319 Views
Last post November 12, 2018, 03:02
by Pauws99

Sponsors

Microstock Poll Results