pancakes

MicrostockGroup Sponsors


Author Topic: Horizontal banding on watermarked images :)  (Read 1422 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

« on: April 11, 2013, 14:00 »
0
I didn't notice it before, because I used Imagick to resize images on my old server and there was no "banding". Now I moved my site to new host and  can use Symbiostock without modifications. It is visible only on white  surface.
My site may be sometimes down in next hours, so examples not mine:

http://stockimages.kerioak.com/image/old-wooden-clothes-airer/

http://photo.travelling-light.net/image/archive-file-boxes/


« Reply #1 on: April 11, 2013, 14:16 »
0
I cannot see it, - there is the Symbiostock interlinked "SS" in my watermark, could it be that you are seeing?

« Reply #2 on: April 11, 2013, 14:19 »
0
Right, I see it on our image. Oh well, we'll need to go to ImageMagick anyway, to do the profile conversion.

Leo Blanchette

« Reply #3 on: April 11, 2013, 14:22 »
0
Which one of you are on bluehost? Do me a favor? Can you go into your test area (last tab) and tell me if it says you have imagick installed? Just paste what you have. I put a special entry for it at the top.

One fine day we will have imagick running and a reprocessor right behind it. That will be a good day.

« Reply #4 on: April 11, 2013, 14:27 »
0
We're on Bluehost and we have ImageMagick installed.

Version: ImageMagick 6.7.9-10 2012-10-05 Q16 http://www.imagemagick.org
Copyright: Copyright (C) 1999-2012 ImageMagick Studio LLC
Features: OpenMP

« Reply #5 on: April 11, 2013, 14:29 »
0
I am on Bluehost it says: Version: ImageMagick 6.7.9-10 2012-10-05 Q16 http://www.imagemagick.org

« Reply #6 on: April 11, 2013, 14:30 »
0
I am on Justhost (which I think is the same company as bluehost  ) and have

Version return code is 0

    Version: ImageMagick 6.7.9-10 2012-10-05 Q16 http://www.imagemagick.org
    Copyright: Copyright (C) 1999-2012 ImageMagick Studio LLC
    Features: OpenMP

Leo Blanchette

« Reply #7 on: April 11, 2013, 14:31 »
0
Great. I might have some help on that stuff. But can't say too early. Anyway, gonna try to ignore the forum questions while I get some stuff done on this theme. Maybe a release tonight or tomorrow with much good updates.

« Reply #8 on: April 11, 2013, 14:35 »
0
I cannot see any banding on laptop or tablet - am I going blind?

How on earth did you find the picture of the airer ?

« Reply #9 on: April 11, 2013, 14:38 »
0
Below is part of your image with modified levels.
And I investigated, that it is resizing issue. Resized image, before watermark adding, already has stripes.
« Last Edit: April 11, 2013, 14:43 by ajt »

« Reply #10 on: April 11, 2013, 14:41 »
0
I just did the same thing in Photoshop - which was the only way for me to identify the banding.

I couldn't see it with the bare eye looking at those pictures.

I just looked at one of my images and I do not have this banding issue.

I'm running my site on Hostgator and I have no clue which script is resizing the images. Should I check? Where do I do that?


 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
9 Replies
3910 Views
Last post October 11, 2008, 16:56
by RGebbiePhoto
0 Replies
1630 Views
Last post May 26, 2009, 11:41
by eppic
9 Replies
3648 Views
Last post March 30, 2011, 13:22
by Blufish
5 Replies
2326 Views
Last post June 30, 2012, 21:08
by grafix04
5 Replies
1120 Views
Last post June 02, 2013, 13:06
by cathyslife

Sponsors

Microstock Poll Results