Microstock Photography Language Specific Boards > Norsk / Dansk / Svensk

Skattegrense

(1/2) > >>

Nemo1024:
Jeg vet at i Norge en kan, fra en arbeidsgiver, tjene opp til NOK1000 kroner skattefritt. Betyr det at vi ikke trenger å oppgi denne inntekten på selvangivelsen hvis vi tjente mindre enn dette beløpet fra en og hver site, selv om summen fra alle sitene overskrider NOK1000? Kan man klassifisere de forskjellige sitene som separate arbeidsgivere?

Og vordan er skatteregler i de andre skandinaviske landene? Noen på MostPhotos chat nevnte at MP automatisk sender opplysningene til skattemyndighetene når noen tjener mer enn ca SEK1000 (€100)

windmill:
I Sverige är företag tvugna att lämna uppgift till skattemyndigheten om de betalat ut över 1000 kr till någon.

Du kan i Sverige tjäna upp till 30 000 kr år på hobbyverksamhet utan att du behöver skatta för det.

Däremot får du inte dra av kostnader/moms om du inte registrerat firma.

Vissa företag väljer att dra skatt+sociala avgifter för alla utbetalningar om du inte kan visa upp registrerad firma. Vilket gör att du får netto ca 50% av intjänat belopp. Så det lönar sig ganska snabbt att registrera firma.

Mer info finns på www.skatteverket.se

leaf:
ja, alt dette hørtes riktig ut.

gaja:
Så lenge det er hobbyvirksomhet er alt greit. Er du proff fotograf må du rapportere og skatte fra første krone. Men da kan du også trekke fra mye rart på skatten. Hvor grensa går mellom jobb og hobby? Det vet ingen. Men man kan ha momsgrensa som en tommelfingerregel. Tjener du over 50 000 kr i løpet av 12 mnd (ikke ett år, men 12 mnd), skal du betale moms.

Du kan også tenke slik; bruker du like mye (eller mer) på utstyr som du tjener på bildene, er det hobby. Tjener du penger begynner det å bli skattepliktig ;)

Kan ikke si at jeg bekymrer meg om slikt ennå, med mine 12,80 NOK i inntjening så langt :)

Nemo1024:
Takk for et utfyllende svar, Gaja. Jeg har hatt èn utbetaling fra iStock, men med den farten pengene tikker inn, må jeg nok bruke 12-15 år til på å dekke utgifter til fotoutstyret, så jeg antar at jeg er på trygg grunn ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version