Microstock Photography Language Specific Boards > Norsk / Dansk / Svensk

Ta bilder av norske hus

(1/1)

gaja:
Jeg har prøvd å finne ut om jeg kan ta bilder fra nabolaget her og selge dem som RF. Når jeg søker på google virker det som om man må ha PR for hver eneste bygning, men jeg kan aldri tenke meg at det er så strengt i Norge?

-kan jeg selge bilder av huset til naboen uten PR?
-kan jeg ta et bilde nedover gata her slik at man ser litt av hvert hus, men uten fokus på et enkelt? Selvsagt uten at man kan kjenne igjen området
-er det forskjell på private og offentlige bygg (f.eks. kommunal leiegård)?

leaf:
jeg vet ikke hva loven er, men det variere hva reglene er pa de forskjellige sidene.  De fleste sidene tar imot bilder av hus.

Jeg hadde tenkt ogsa at hvis det er bilde av gate generelt at det er enda mer lov.

gaja:
Jeg fikk svar på et annet forum av ei som driver med copyright-lover. Hun sa at i utgangspunktet sier åndsverksloven at alle bygninger kan fotograferes. Men hvis arkitekten eller huseieren misliker at huset hans blir brukt i reklame, så kan han gå til sak, og da er det like ofte han som du som vinner.

Man bør derfor enten få tillatelse, eller ta bilder som er så generiske at de ikke kan kjennes igjen av eier/arkitekt. Og det er vel egentlig like lurt hvis de skal brukes i stock?

leaf:
Ja det stemmer nok det.  Det er jo forskjell ogsa mellom a ha lov a ta bilder og a ha lov a bruke bildene til a selge noe. 

Takk for info fra copyright mannen :)

Navigation

[0] Message Index

Go to full version