pancakes

MicrostockGroup Sponsors


Author Topic: Issues with download after paying with Paypal for file  (Read 9953 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

« Reply #25 on: August 22, 2013, 02:15 »
0
And yes, my Paypal is Business and not Private (I actually converted my account, because someone mentioned some features with Symbio wouldn't work with Private)

I haven't changed anything in terms of page titles, and my Paypal is set to live, not sandbox.


Ron

« Reply #26 on: August 22, 2013, 02:30 »
0
Hi guys. Thanks for taking the time to help me with my problem.

Off all the things you guys mentioned, the only thing I think could be the problem is on the Paypal side, in the Notification URL I've entered mysite.com/symbiostick_ipn - is this wrong? I've tried to delete it again, but Paypal doesn't let me leave it blank. Could this be the culprit?

I've checked my plugins, and can't find any of the aforementioned troublesome plugins.

 So, is it the URL entered on Paypal that's bugging me?

Go to https://developer.paypal.com/ login with your paypal credentials, go to the dashboard, import your paypal account and you get a sandbox account based on your real account. Then you can do whatever you want without breaking or messing up your real PayPal account.

Also, show us screenshots, where did you put the IPN link? In the IPN box on your PP account, or in the auto return section? Also when you delete the URLs make sure the IPN and/or auto return options are DISABLED, if you leave them enabled, PayPal keeps asking for a URL.

« Reply #27 on: August 22, 2013, 02:33 »
0
Try showing your site, screenshots, something.  We are all working in the dark here trying to help  :)   

Try disabling all your plug-ins - and if you are using wp supercache do you have the customer-licence-and-file-management-area page uncached

« Reply #28 on: August 22, 2013, 14:56 »
0
Sure :)

Site is www.happystockphotos.com

Screenshots here.

Just now I tried turning IPN messages off for the sake of it, hence the Paypal screenshot.
Just before when it was on it wasnt working either.


« Reply #29 on: August 22, 2013, 15:30 »
0
Turn off ipn notifications completely, dont just disable messages. In other words,
Click that " turn off ipn" button. Or is that what you have already tried?
« Last Edit: August 22, 2013, 15:34 by cathyslife stockphotos.com »

« Reply #30 on: August 23, 2013, 11:19 »
0
HI Cathy, yup I just tried that now with no luck :(

I wonder what the issue is, it's driving me nuts

« Reply #31 on: August 23, 2013, 11:22 »
0
HI Cathy, yup I just tried that now with no luck :(

I wonder what the issue is, it's driving me nuts


How frustrating...i am out of ideas.  :(

« Reply #32 on: August 23, 2013, 11:24 »
0
I wonder what the issue is, it's driving me nuts

Read PM and let me know your server settings.

« Reply #33 on: August 27, 2013, 09:56 »
0
Could it be that here http://happystockphotos.com/info.php it states that the virtual directory is disabled. Is that why it doesn't work with http://happystockphotos.com/symbiostock_ipn/ ?

« Reply #34 on: August 27, 2013, 10:11 »
0
I don't think so, my site has disabled too, and paypal works.

« Reply #35 on: August 27, 2013, 10:20 »
0
http://happystockphotos.com/?s=capsules&post_type=image

AJT - I tried doing what you proposed, this is the outcome. Does this help on the whole paypal issue?

« Reply #36 on: August 27, 2013, 10:24 »
0
It was only to be sure, that curl module is working as expected (it is used during paypal transaction too). Network results are shown, so it is ok.

Spectral-Design.net

« Reply #37 on: August 27, 2013, 10:25 »
0
Are you with a hosting package or a Server? Can you check the server logs?

« Reply #38 on: August 27, 2013, 10:28 »
0
How do I check those?

« Reply #39 on: August 27, 2013, 10:29 »
0
I have a web hotel, I don't have my own server. But not sure what settings to check etc.

Spectral-Design.net

« Reply #40 on: August 27, 2013, 10:57 »
0
I have a web hotel, I don't have my own server. But not sure what settings to check etc.

Mmmm, you can only check the server logs if you have your own server.

But you can do the following:

1. Log in to you PP account and under MyAccount > History > IPNHistory you can see what paypal says about the problems. Either the IPN goes through, then it says something like "Sent". Then you know that from paypals side and your server permissions everything is fine. OR it says something like "Failed" or "No response" then Paypal cannot access the URL specified by the script. If this is the case try the following:
Copy
yoursite.com/symbiostock_ipn/
in the browser adress field and hit enter...curious what the browser says...just a blank screen? An error code? Can the browser access the URL?
Try the same with
yoursite.com/symbiostock_ipn/index.php

Maybe the IPN URL is not accessible form the outside...so you can check the file permissions of your folders in your FTP client (or the webmin/cpanel/whatever file manager you should find in the management area of your hosting company). Usually in your FTP client or File manager there is something like "Info" or permissions when you click or right click on a Folder or File. Typically the Folder "Symbiostock_ipn" should have the permissions set to "755"  and the files inside to "644". If the permissions are too restrictive the server may block reading access to the ipn url.

Third Idea: Check the .htaccess file on the top level of your installation and compare it to another symbio installation. The file is invisible, so you may have to check "show invisible files" in your FTP. But I don`t think the problem is there.

« Reply #41 on: August 27, 2013, 11:18 »
0
It says sent.

symbiostock_ipn is simply blank

« Reply #42 on: August 27, 2013, 11:21 »
0
OK I tried with paying out to a different Paypal account, didn't work.

Folders and file permissions are fine.


« Reply #43 on: August 27, 2013, 11:22 »
0
I am so frustrated.
I feel like it's this small thing that's wrong. Probably a stupid setting somewhere.
:-(

« Reply #44 on: August 27, 2013, 11:26 »
0
Is there ANY way of diagnosing the problem?

Spectral-Design.net

« Reply #45 on: August 27, 2013, 11:35 »
0
Keep cool  8) There is always a solution. I would try to simply reinstall the whole script. If the IPN return number is blank maybe you just deleted some file somewhere or some line in some file...

« Reply #46 on: August 29, 2013, 02:52 »
0
Spectral: Can I reinstall it without having to upload all my photos again?

« Reply #47 on: August 30, 2013, 06:37 »
0
Shall I find another web hosting company and start all over again perhaps?

« Reply #48 on: August 30, 2013, 06:47 »
0
I forgot to add that I don't receive any email from Symbio confirming the sale either. Maybe this gives some sort of reason as to what could be wrong?

« Reply #49 on: August 30, 2013, 07:16 »
0
Is there a way to troubleshoot this or should I buy a new domain name, web hosting etc. somewhere else and try that out?
« Last Edit: August 30, 2013, 07:18 by gejam »


 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
4 Replies
2301 Views
Last post February 19, 2007, 08:14
by CJPhoto
2 Replies
2964 Views
Last post April 08, 2011, 03:44
by leaf
7 Replies
1908 Views
Last post May 25, 2012, 14:25
by Pixart
3 Replies
1723 Views
Last post March 13, 2015, 13:48
by Niakris
4 Replies
2772 Views
Last post April 18, 2018, 01:10
by pics2

Sponsors

Microstock Poll Results